Adelaideen saapuminen oli...kuuma. Lampotila oli jossain +35 tienoilla. Taalla kuulemma on ollu viimeset 15 paivaa tuollaiset todella kuumat kelit, ja paikalliset on huokaissu helpotuksesta, kun ilmat ovat tulleet sellaiseksi, etta pystyy hengittaa. Ensimmainen ajatus saapumiseen oli, etta taa on kuollu paikka. No ei nyt kuitenkaan ihan ole, mutta ei ole yhta elava kuin Sydney. Muuten kuitenkin ihan mukava paikka, vaikka en taalla pitkaan aio viihtya: vain paasiaisen yli.

Majapaikkana on Cannon St. Backpackers. Pienta paivitysta sitten tekemisistani...ja aloitetaan vaikka iltaelamasta, joka on viikonloppuisin sopivaa eli ei oo liian taytta vaan mahdut myos liikkumaan. Escobar soitti alkuun ihan mukavaa musaa, mutta sitten se meni liian brasilialaishenkiseksi ja jotkut tilas jotai tosi hyvannnakosia ja -tuoksuvia party platea. Siita liukenin sitten Mars baariin, joka on homopaikka. Siella oli silmakarkkia ja drag queen show. Ramsgate Hotellissa kavin paivaseltaan Omarin ja Jacksonin kanssa. Paikka vaikutti mukavalle kaikkine kymmenine pelikoneineen. Eilen tapasin matkani ensimmaisen suomalaisen, jonka kaa sit lahettii iltaa istumaan vastapaiseen The Hampshire Hotelliin, joka paljastui homopaikaksi. Siella sit tutustuttiin muutamaan homopoikaan. Paikka oli kylla kokemisen arvoinen, silla asiakaskunnassa on melko varikkaita persoonia. Suosittelen. ;) Baarimikko neuvo meidat Grace Emily nimiseen paikkaa, mutta se ei ollu auki, joten otimme taksin ja mentiin mihin taksikuski vei. Paadyttiin lahistolla olevaan Rosemont Hotelliin, joka oli viihtyisa paikka, vaikka asiakkaita ei juurikaan ollut. Se on sellai urheilubaari, jossa voi pelata biljardia. Musiikki soi sopivalla voimakkuudella ja voit kattoo 7 eri ruudulta ohjelmaa. Yllattaen Marko sit alko nuokkuu, joten tokin sen ylos ja lahettiin takas hostellille.

Muuten olen katsastanut kaksi rantaa: Glenelgiin ja Henleyn. Molemmat ovat mukavia ja jalkimmainen on huomattavasti rauhallisempi. Glenelgiin ne on rakentamassa lentopallokenttaa, kun siella on loppukuusta lentopallon World Tour. Harbor Townissa kavin kattelee mukamas edullisia vaatteita, mutta ei ne mun mielest ollu niin edullisia, etta sinne asti ois kannattanu lahtee ja ei sielta mulle mitaa loytynykkaa. Loysin kylla Rundell Mallilta mekon viidella dollarilla, mika on jo aika edullinen hinta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kavin kattoo Omarin nyrkkelyharkkoja ja muutenki hengasin paivan sen ja sen kavereiden kaa, mika oli vahan outoa. Ei muuten, mutta kun olin ainoo valkoihonen ja tytto siina seurueessa, ja pojat puhu valilla suahilia. Pojat kokkas mulle hyvaa ruokaa. :)

Kavin katsastamassa Adelaide Gaolin, mika oli aika mielenkiintoinen. Ketapa ei kiinnostaisi vankien kekseliaisyys rajahteiden, huumeiden kayttovalineiden ja tatuointi valineiden suhteen?! Varsin mielenkiintoista ja aikaa sai kevyesti kulumaan parisen tuntia. Itse selleissa ei nyt ollu mitaan niin ihmeellista, perussettia.

Tanaan ohjelmassa oli vanha Grand Prix rata, jossa tyypit on vielakin purkamassa katsomoita, vaikka formulat on siella viimeks ollu vuonna 1995. Lisaksi vaihdoin prepaid liittyman mulle soveltuvampaan. Kummallista touhua... Eka pitaa soittaa asiakaspalveluun et haluat vaihtaa liittymaa ja ne kyselee nimen, syntymaajan ja osotteen. Osote mulla oli se mista ostin liittyman ja ehan ma sita tienny ni oli vahan selittamista. Sit ostin saldonlipukkeen ja nyt oottelen nelja tuntia (on ilmeisesti ruuhkaa, koska yleensa odotusaika on 20 min.) etta paasen lataamaan saldoni kayttoon.

Olen myos tehnyt laittomuuksia, kuten:

- ollut bussissa ilman kenkia (vois olla mahtavat aromit ilmassa, kun matka Sydneysta Adelaideen kesti 23 h)

- en kayttanyt turvavyota bussissa (hankala yrittaa nukkua)

- salakuljettanu vihanneksia (tai pikemminki hedelmia) osavaltion rajan yli

- smoking weed :o (pitaahan sita kokeilla...)